Testet e ADN-së për një intolerancë të përhershme për gluten dhe laktozë

Kush është i përshtatshëm për testin e ADN-së për intolerancën ndaj glutenit dhe laktozës

 

Testimi gjenetik për gluten dhe laktozë është testi i këshilluar për fëmijët (0 deri në 10 vjet), ose për ata të interesuar në hulumtime të veçanta dhe ekskluzive të intolerancës në gluten dhe / ose laktozë edhe pse simptomatike.

 

Çfarë është testi i ADN-së për intolerancë të përhershme për gluten dhe laktozë?

 

Ky lloj i testit gjenetik analizon predispozitën për intolerancë laktoze dhe gluteni, nëpërmjet analizës së varianteve të gjeneve të laktazës (LACT C-13910T) dhe HLA (gjenit DQ2, DQ8, DRB1 * 04), respektivisht.

 

Informacion në lidhje me testimin e ADN-së për intolerancë të glutenit dhe laktozës

 

Sot testi i ri ADN-së për intolerancën ndaj glutenit dhe laktozës ofron mundësinë të dini nëse ju jeni intolerant nga këto dy elemente shumë lehtë dhe pa asnjë dhimbje: testet e ADN-së, në fakt, bëhen me tampon oral të thatë , analiza në nivelin e ADN-së me 100% përsëritshmëri. Gluteni është një substancë lipoproteinike që gjendet në kokrra të tilla si gruri, elbi, thekër, kamut dhe tërshërë.

 

është e përshtatshme për të folur për "intolerancë" ndaj glutenit për shkak se ajo nuk është një alergji e vërtetë, sepse reagimet që shkakton nuk janë të krahasueshme me simptomat tipike alergjike (të tilla si polen ose pluhur shtëpie). Incidenca e kësaj sëmundjeje është rritur në mënyrë dramatike në vitet e fundit, jo sepse është rritur në fakt - në terma absolutë - numri i njerëzve intolerantë, por më tepër për shkak se  janë vënë teste në dispozicion që e kanë bërë atë më të lehtë për t'u identifikuar.

 

Disa peptide derivate të glutenit (sidomos fragmentet 31-49 të aminoacidit 19) në individë të prekshëm mund të shkaktojnë reaksione jonormale imunitare: në veçanti, T-qelizat, duke gjetur trupa të huaj, duke sulmuar të njëjtat qeliza të qimeve të zorrëve. Kjo gjendje quhet sëmundje celiake.

 

Ndërkohë përcaktohet, një intolerancë laktoze, ose më saktë, tretje e keqe e laktozës, sindroma e karakterizuar nga çrregullimi gastrointestinal që rezulton pas gëlltitjes së ushqimeve që përmbajnë sheqer, të krijuara nga deficiti prodhimit nga qelizat e zorrëve të duodenum të enzimës laktazë në copëtimin e laktozës në glukozë dhe galaktozë, se në këtë formë ato mund të absorbohen. Enzima që katalizon degradimin e laktozës, laktaza, është prodhuar zakonisht nga gjitarët në fazat fillestare të jetës dhe të rriturit kur ata kanë ndaluar prodhimin e saj; disa njerëz mund të vazhdojnë sintezën e saj për një periudhë pak a shumë të gjatë të jetës adulte. Është vlerësuar se 30% e meshkujve ruan kapacitetin për të tretur laktozën.

 

Intoleranca ndaj laktozës manifestohet me simptomat e mëposhtme: fryrje, meteorizëm, dhimbje të barkut diarre dhe humbje peshe. Në rast të mospërputhjes së zorrëve simptomat mund të jenë mashtruese: përveç fryrjes, meteorizmit, dhimbje barkut, ju mund të keni diarre dhe kapsllëk me një rritje të mprehtë në madhësi të barkut. Terapia është ushqimore dhe ajo siguron reduktimin apo përjashtimin total të ushqimit që përmban laktozë (qumësht dhe derivatet) nga dieta; kryesisht qumështi i lopës, qumësht dhie, produkte të freskëta të qumështit, akullore, krem dhe shumë ëmbëlsira dhe biskota që përmbajnë qumësht. Rreziqe të tjera mund të lindin me marrjen e ushqimeve të tilla si proshutë e pjekur apo salcice ku laktoza është shtuar si një aditiv në mënyrë që të mbajë një butësi të duhur të mishit. Edhe ushqime të tjera të tilla si ushqime te ngrira, disa lloje të bukës për sanduiç dhe shumë ilaçe mund të përmbajnë laktozë. Megjithatë ekzistojnë, produktet që trajtohen pothuajse pa laktozë, në veçanti qumështi shumë i tretshëm.

 

Çfarë përfshin testi i ADN-së për intolerancë gluteni dhe laktoze?

 

Direkt ju merrni në shtëpinë tuaj paketën dhe udhëzimet për të kryer një marrje mostre të suksesshme. Kaloni tamponin që do të gjeni në çantë në brendësi të faqeve për të marrë një mostër të qelizave epiteliale në pështymë. Plotësoni pyetësorin në internet, pëlqimin për t'u informuar dhe privatësinë. Dërgojini të gjitha në adresën që ju do të gjeni tek udhëzimet.

Studio Parisi Italia Srls Unipersonale

Zyrat Qëndrore

Studio Parisi - Zyra në Emiratet e Bashkuara Arabe, zyra Mjekësore - Al Rowais

Studio Parisi - Zyrat e Degëve jashtë vendit

Duke u hapur:

Via S. Allende , 31

50032 Borgo San Lorenzo (FI)

info@studioparisi.net

P.I.: 04331650236

Tel. +39 055/0763192

Hawai Tower

P.O. Box: 90180, Dubai - UAE

Mobile: +971 50 624 6050

otgulf@eim.ae

Sales & Marketing district

Director: Dr. George Masoud

1. Lugano (Svizzera)

2. Malindi (Kenya)

3. Bucarest ( Romania)

©  Studio Parisi Italia 2017-8 |  P.I. 04331650236

Informacione Legale

Mundesuar nga Albania Web Solutions