Posturologjia

Shkenca mjekësore që studion funksionimin e sistemit postural për identifikimin e shkaqeve të sëmundjeve të ndryshme apo ndryshimeve funksionale.

Posturologu përmbush vlerësimi postural dhe sjellje funksionale dhe gjithëpërfshirëse të receptorëve; për të kuptuar më mirë është mirë të dini se trupi i njeriut konsiderohet jo në ""copa"", por globalisht, që është, në një pamje tërësore (nga greqishtja ""olos"" të - së bashku).

 

Sistemi postural është një grup shumë i ndërlikuar që përfshin strukturat e sistemit nervor qendror dhe periferik, këmbë, gojë, sy, sistem të lëkurës, muskujt, nyje, por edhe stomatognathic (sistemin okluzal dhe gjuhën ) dhe veshi i brendshëm.

 

Në qoftë se, me kalimin e kohës, problemet lindin në çdo nivel, në fillim trupi juaj do të përpiqet për të kompensuar në një farë mënyre, derisa të mundet (shpatull e lartë, rotacione në legen, qëndrimet prej skoliozës, problemet nga mbështetja e shputës, kreu i kërrusur ...) në përputhje me kapacitetin individual; në një pikë të caktuar, megjithatë, kjo aftësi për të kompensuar arrin kufirin e saj, i përbërë pikërisht nga ""shuma"" e këtyre ""përshtatjeve"" që bën organizmi ndër vite, dhe do të shfaqen shenjat e para të një sëmundje si të ishte një alarm siren.

Kjo ""ndotje"" e sistemit nga ana e kompensimeve të ndryshme, atëherë, do të shfaqë të gjitha problemet e përbashkëta (dhimbje koke, dhimbje qafe, nevralgji, defekte në përtypje dhe okluzion dentar, dhimbje kurrizi, dhimbje mesi, dhimbje të nervit shiatik, dhimbje supi, krahëve, vitheve, gjunjë, në kyçin e këmbës), por edhe çrregullime më pak të njohura (vështirësi lëvizëse gjatë natës apo përqëndrim në lexim, klikoni mandibular etj).

 

Qëndrimi i rregullt, nuk është një disiplinë në vetvete: kjo është arsyeja pse posturologu kërkon të sjellë së bashku në një koncept të vetëm vlerësimin në oftalmologji, neurologji, stomatologji, mjekësi fizike, ortopedi dhe Osteopati në mënyrë që të hartojë një diagnozë të plotë të prioriteteve të trajtimit.

Dhe kjo është edhe për shkak se posturologu do t'i kërkojë pacientit që të drejtohet profesionistëve të tjerë të tillë si osteopat, optometrist - trajner vizual, një specialist dentar në çrregullime cranio-mandibulare, logopedi, naturopati, homeopati.

 

Një vlerësim i ngjashëm është edhe klinik dhe instrumental, në sajë të përdorimit të pajisjeve të veçanta të tilla si për shembull stabilometri dhe baropodometri për të llogaritur.

Ka teste për të vlerësuar rolin e këmbës, testi bilanci (receptor vestibular), testet mbi funksionin vizual (receptor i syrit); të tjerët për të parë nëse ka ndërhyrje okluzale, dmth nga sistemi mbllacitës (dhëmbët dhe nofulla) ose lëkurë (për shembull, në prani të plagëve të rëndësishme), dhe aparatet e testimit për sistemin musculo-skeletik.

Posturologu kryen një ekuilibër funksional dhe global të sistemit të qëndrimit dhe analitik të receptorëve të veçanta, duke kërkuar për shkakun e vërtetë të dhimbjes dhe pastaj mosfunksionim.

 

Një ekuilibër postural i zhdrejtë, shkakton një serë simptomash funksionale dhe strukturore të dhimbshme dhe pak a shumë të rënda si ndryshime, por që mund të arrijnë deri në kornizat komplekse të tilla si një hernie diskale, scoliozë, dhimbje koke të mëdha kronike, ndryshimet metabolike dhe ekuilibrim.

Shpesh ne kërkojmë zgjidhje në një terapi të drogës që nuk mund të luftojë shkaqet, përkundrazi mund edhe të përkeqësojë pamjen e përgjithshme, duke çuar në forma të intoksikimit.

 

Një studim i ngjashëm i sistemit postural në tërësi ofron përfitime të konsiderueshme për të gjitha kategoritë e personave.

Për shembull, në sport optimizimi postural është thelbësor për performancën më të mirë, por edhe për të parandaluar aksidentet dhe për të ruajtur formën.

 

Në fëmijën, në foshnjat dhe në adoleshentët, me sa duket, vlerësimi postural është absolutisht i nevojshëm dhe i detyrueshëm: në këtë fazë është më lehtë për të identifikuar problemet në mënyrë proaktive dhe pastaj të krijojë kushtet për rritjen e duhur."

Studio Parisi Italia Srls Unipersonale

Zyrat Qëndrore

Studio Parisi - Zyra në Emiratet e Bashkuara Arabe, zyra Mjekësore - Al Rowais

Studio Parisi - Zyrat e Degëve jashtë vendit

Duke u hapur:

Via S. Allende , 31

50032 Borgo San Lorenzo (FI)

info@studioparisi.net

P.I.: 04331650236

Tel. +39 055/0763192

Hawai Tower

P.O. Box: 90180, Dubai - UAE

Mobile: +971 50 624 6050

otgulf@eim.ae

Sales & Marketing district

Director: Dr. George Masoud

1. Lugano (Svizzera)

2. Malindi (Kenya)

3. Bucarest ( Romania)

©  Studio Parisi Italia 2017-8 |  P.I. 04331650236

Informacione Legale

Mundesuar nga Albania Web Solutions