Osteopatia

"Arti i manualit terapeutik është i vjetër, unë kam respekt të madh për ata që kanë zbuluar atë si ata që do më ndjekin brez pas brezi dhe puna të cilëve do të kontribuojë në zhvillimin e artit manual për të shëruar".

Hipokrati

Osteopatia është një mjekësi manuale që synon trajtimin e shkaqeve kryesore të disfunksionimeve duke kryer një veprimtari parandaluese dhe terapeutike, që është i pashembullt në fushën e shëndetësisë.

 

Osteopatia është një metodë për vlerësimin dhe trajtimin që vepron mbi sëmundje të ndryshme, pa përdorimin e barnave, por vetëm me anë të mjekësisë manuale.

 

Osteopatia është një metodë inovative e vlerësimit dhe trajtimit tërësor të trupit të njeriut nuk e trajtojnë sëmundjen si një ngjarje patologjike, por si mosbalancim të funksionimit.

 

Osteopatia është një terapi e shëndetshme dhe natyrore që fokusohet në strukturën e trupit te njeriut, të përbërë nga kockat, ligamentet, muskujt, indit lidhës, sistemit limfatik, sistemit nervor, sistemit qarkullues dhe nyjet.

 

Osteopatia përfshin teknika të ndryshme manipulimi për të trajtuar mosfunksionimin në mekanizma që parandalojnë pjesë të ndryshme të trupit për të kryer funksionet e tyre natyrore.

 

Osteopatia është një terapi e shëndetshme dhe natyrore që fokusohet në strukturën e trupit te njeriut, të përbërë nga kockat, ligamentet, muskujt, indit lidhës, sistemit limfatik, sistemit nervor, sistemit qarkullues dhe nyjet.

 

Osteopatia përfshin teknika të ndryshme manipulimi për të trajtuar mosfunksionimin në mekanizma që parandalojnë pjesë të ndryshme të trupit për të kryer funksionet e tyre natyrore."

Tiparet kryesore dhe avantazhet e Osteopatisë

- Diagnoza e besueshme e shkaqeve të mosfunksionimit.

Osteopatia është shkaku i vërtetë i mosfunksionimit, e cila në shumë raste nuk mund të gjendet atje ku ju ndjeni dhimbje.

 

- Trajtim të sigurt dhe pa dhimbje.

Osteopatia është e sigurt për shkak se osteopati përdor një shumëllojshmëri të teknikave të ëmbla dhe jo-invazive të manipulimit.

 

- Reduktimi i ilacit.

Në trajtimin e disa terapive të mosfunksionimit Osteopatik, të kryera në kohën e duhur (parandalimin) mund të reduktojnë ndjeshëm përdorimin e ilaceve.

 

- Trajtim afatshkurtër.

Cikli i trajtimit osteopatik zgjat mesatarisht 4 deri në 6 seanca, një seancë një herë në javë (ose çdo dy javë).

 

- Përqasja individuale.

Osteopatia nuk ka rregjime strikte terapie. Mungesa e skemave përcakton një qasje individuale për çdo pacient.

Osteopatia punon me parimin Hipokratit: ""Nuk

trajtojmë një sëmundje, por një pacient. ""

Numri i seancave të nevojshme për të zgjidhur një problem është individuale: për një atlet që ka ""tërhequr"" dje gjatë trajnimit shpinën, dy seanca, një pacient i cili ka patur dhimbje në shpinë për disa vite, mund të ketë nevojë për 4-5.

 

Rëndësia e osteopatisë në trajtimet ortodontike dhe trajtimin e çrregullimeve cranio-mandibulare.

Është shumë e rëndësishme për të bërë përdorimin e trajtimeve osteopatike gjatë trajtimit dentar në përgjithësi dhe në trajtimet ortodontike dhe gnathologjike në veçanti.

Ortodoncia, sidomos në fëmijë apo adoleshentë, doemosdoshmërisht shkakton tensione muskulo-skeletale që kërkojnë trajtim të vazhdueshëm në të gjithë terapinë ortodontike.

Jo vetëm aq, por Osteopatia, si një ndërhyrje e mirë posturale, mund të përmirësojë dhe përshpejtojë vetë terapinë ortodontike.

Rezulton i dobishëm trajtimi osteopatik gjatë terapive të mëdha të dhëmbëve për personat me probleme.

 

Në vitin 2002 osteopatia është njohur nga OBSH - Organizata Botërore e Shëndetësisë - pjesë e një kontributi për ruajtjen e shëndetit dhe e përfshirë në serinë e Mjekësive jo konvencionale. Përmes dokumenteve të saj, OBSH, tregon se kush do të iniciojë politikat kombëtare për integrimin e mjekësive alternative në sistemin shëndetësor dhe për të standardizuar sa të jetë e mundur legjislacionin.

Institucionet shëndetësore italiane nuk janë ende në përputhje me direktivat, megjithatë disa iniciativa ligjore për njohjen ligjore të Osteopatisë janë duke u miratuar nga parlamenti."

 

Studio Parisi Italia Srls Unipersonale

Zyrat Qëndrore

Studio Parisi - Zyra në Emiratet e Bashkuara Arabe, zyra Mjekësore - Al Rowais

Studio Parisi - Zyrat e Degëve jashtë vendit

Duke u hapur:

Via S. Allende , 31

50032 Borgo San Lorenzo (FI)

info@studioparisi.net

P.I.: 04331650236

Tel. +39 055/0763192

Hawai Tower

P.O. Box: 90180, Dubai - UAE

Mobile: +971 50 624 6050

otgulf@eim.ae

Sales & Marketing district

Director: Dr. George Masoud

1. Lugano (Svizzera)

2. Malindi (Kenya)

3. Bucarest ( Romania)

©  Studio Parisi Italia 2017-8 |  P.I. 04331650236

Informacione Legale

Mundesuar nga Albania Web Solutions