Odontoiatria Holistike

Filozofia holistike, duke pasur parasysh individin globalisht, mbështet një konceptim të ri të sëmundjes: ajo, pra, nuk kufizohet në trajtimin e thjeshtë të simptomave të saj (e cila normalisht ndodh edhe nëpërmjet  medikamenteve reale paliative), por ajo identifikon dhe përfshin shkakun, të vetmen që duhet të shërojë, sepse sëmundja mund të konsiderohet me të vërtetë e çrrënjosur/shëruar.

 

Në vitet e fundit, po zhvillohet gjithashtu edhe e ashtuquajtur stomatologji holistike, e cila integron stomatologjinë klasike me parimet dhe praktikat e mjekësisë natyrore, posturologjinë, mjekësinë manuale, mjekësinë tradicionale kineze dhe homeopatinë.

Kjo metodologji e re është provuar të jetë shumë e dobishme për trajtimin e problemeve më të zakonshme ortodontike, siç janë: çrregullimet e artikulimit të përbashkët temporo-mandibular (TMJ), bruksizëm dhe probleme te kafshimit.

 

Avantazhi i pakrahasueshëm i odontoiatrisë holistike konsiston në faktin se ky, duke dashur të vlerësojë dhe për të mbrojtur qenien njerëzore në tërësinë e saj, ju lejon të kërkoni dhe të zgjidhni, nëse janë të pranishëm, ndoshta të gjitha ndërvarësitë që ekzistojnë ndërmjet patologjive kryesore të gojës dhe patologjive në strukturat e tjera të trupit.

 

Për ta bërë këtë duke përdorur metoda, disiplina dhe njohuritë mjekësore të integruar me Mjekësinë e Integruar: kjo do të thotë se edhe ndërhyrja më e thjeshtë e stomatologjisë holistike është hartuar duke marrë parasysh të gjithë faktorët posturalë lidhur me të dhe duke përdorur veprimin sinergjik të specialistëve në cështje posturale.

Vetëm në këtë mënyrë do të jetë e mundur të identifikohen prioritetet që duhen ndjekur dhe mënyrat konkrete dhe mjetet, duke gjetur ekuilibrin e duhur midis estetikës dhe të shëndetshmes; të gjitha me përdorimin e materialeve absolutisht jo-toksike.

Valutazione Gnatologico-occlusale

Kohët e fundit keni dëgjuar shumë, në televizion dhe në gazeta, për ndikimin e madh të kafshimit dhe per pasojë të përtypjes në qëndrimin e rregullt të njeriut.

 

Në kohët e fundit, shumë i mangëti stimulim funksional i kafshimit, kryesisht për shkak të faktit se mosha neonatale, gjithmonë ushqehet më shpesh me biberon, dhe se, për pasojë, në radhë të parë do të përdorin ushqime të buta, me pak fibra (ushqim për fëmijë, etj), ka çuar në shfaqjen e problemeve të rëndësishme stomatognatike, gjenden më vonë gjatë rritjes.

 

Në sajë të vizitës gnatologjike është e mundur të kuptohet nëse pacienti që ka shprehur shqetesime (të tilla si, për shembull, dhimbje koke, dhimbje e fytyrës, perde qafë, tringëllimë në veshët, marramendje) mund të jenë shkaktuar nga një keq-kafshim dhe rezultojnë në probleme posturale.

 

 

Patologjitë

 

Syndromat e dhimbshme dhe funksionale që varen nga një çrregullim i përbashkët kafkë-mandibular dhe kafshim jo i plotë/rregullt, mund të ndikojnë jo vetëm në sistemin stomatognatik (dhëmbët, temporo-mandibular të përbashkët, veshët, tëmtha, kokë, etj ...), por edhe në shtyllën kurrizore në rrugët e saj cervikale, të kraharorit dhe lumbosakrale; (supet, bërryla, kyçe, legen, gjunjë, këmbë, etj).

Shkaqet

  • Shkaqet mund të jenë të ndryshme, më të zakonshme janë si më poshtë:
  • keqformime anatomike të nofullës
  • keq kafshim
  • puthitje e dhëmbëve
  • bruksizëm
  • traumat
  • tension nga stresi
  • Kujdesi Dentar i papajtueshëm
  • ndryshime funksionale nga receptorë të tjerë posturalë

Terapia e Kafshimit

Shpesh probleme postural me simptoma të rënda, të tilla si dhimbje koke, dhimbje qafe, marramendje, dhimbje supesh mund të rezultojë nga probleme të kafshimit dhe puthitjes së dhëmbëve.

Në të vërtetë, siç është dëshmuar nga gjithnjë e më shumë studime në thellësi në aparatin stomatognatik (mbyllje-kafshim), ka korrelacion të qartë mes gojës dhe pjesës tjetër të trupit tonë.

 

Në veçanti, është e sigurt të thuhet se çdo problem dentar (nga një karies banale që nuk trajtohet si duhet, deri tek mungesa e dhëmbëve, nga një rritje dismorfike e dhëmbëve të syrit, me një kontakt para-dentar etj ...) duke ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme përtypjen dhe duke shkaktuar një zhvendosje të rëndësishme të kockës  mandibular në lidhje me kockën e nofullës përcakton një pozicion patologjik të temporo-mandibular përbashkët (TMJ) duke dërguar informacione neuro-receptorale të ndryshuara në sistemin nervor qendror.

 

Në të gjitha këto raste, një kafshim rikthen funksionin e duhur okluzal.

Terapia BITE (e kafshimit) është një pllakë e vogël rrëshire, zakonisht 1-2 milimetra e trashë, që do të vendosen në harkun mundësisht të ulët dentar, lehtësisht e lëvizëshme, e cili nuk ndryshon përgjithmonë dhëmbët dhe rregullimin e tyre, por simulon një seri të re të përsosur të dhëmbëve.

Specialisti do të tregojë se sa kohë dhe në cilën kohë të ditës do të përdoret terapia BITE. Zakonisht ajo duhet të merret gjatë natës, ose, në funksion të madhësisë së problemit, gjatë ditës, për disa orë; Kur problemi, megjithatë, është i origjinës të artikulimit (ATM) është gjithashtu e preferueshme për t'u përdorur edhe gjatë aktivitetit fizik.

 

Duke ndërmarrë këtë terapi, ju keni nevojë për të kryer disa kontrolle periodike për të monitoruar ndryshimet e përgjithshme normale posturale që përdorimi i BITE, shkakton.

 

Terapia BITE, duhet të ndërtohet e përshtatur plotësisht, sepse çdo gojë është e ndryshme, duhet të ketë një shkallë matshmërie e saktësie në rendin e së qindtës së një milimetri, dhe duhet të rregullohen vetëm nga persona shumë të kualifikuar dhe me njohuri të koncepteve të fundit në fushen e shërbimit postural.

 

BITE mund të jetë, nëse zbatohet dhe përdoret siç duhet, një faktor themelor të rëndësisë në fushen posturologjike, në fushën e stomatologjisë dhe në zgjidhjen e simptomatologjisë së shumëfishtë algjike.

Studio Parisi Italia Srls Unipersonale

Zyrat Qëndrore

Studio Parisi - Zyra në Emiratet e Bashkuara Arabe, zyra Mjekësore - Al Rowais

Studio Parisi - Zyrat e Degëve jashtë vendit

Duke u hapur:

Via S. Allende , 31

50032 Borgo San Lorenzo (FI)

info@studioparisi.net

P.I.: 04331650236

Tel. +39 055/0763192

Hawai Tower

P.O. Box: 90180, Dubai - UAE

Mobile: +971 50 624 6050

otgulf@eim.ae

Sales & Marketing district

Director: Dr. George Masoud

1. Lugano (Svizzera)

2. Malindi (Kenya)

3. Bucarest ( Romania)

©  Studio Parisi Italia 2017-8 |  P.I. 04331650236

Informacione Legale

Mundesuar nga Albania Web Solutions