Naturopatia

Qëllimi i naturopatisë është shëndeti i përgjithshëm dhe mirëqenia e njerëzve

"Naturopati do të përkufizojmë disiplinën që studion ndryshimet psiko-biologjike dhe fizike në kuptimin njerëzor Bioenergjik, në një vizion komplementar të ndryshëm nga ai zyrtari ""klinik"".

 

Më saktësisht, Naturopatia është një plotësuese e shkencës mjekësore, e cila ju lejon për të kryer hetime dhe trajtime që i japin një pamje të plotë dhe gjithëpërfshirëse personit dhe janë gjithmonë plotësuese mbi ato klasiket mjekësore, ne interesin primar të qytetarëve dhe shoqërisë."

 

Naturopatia studion harmonizimin e natyrshëm të funksioneve të trupit të personit. Eshtë sintezë e shumë metodologjive natyrore, duke përfshirë ushqimin natyral, konsumin jo-farmakologjik të brendshëm të fibrave dhe ushqimeve shtesë, përmirësimin e shëndetit në mënyrë jo-terapeutike, teknikat reflekso-stimuluese, hetime të thjeshta, jo klinike apo invazive.

 

Kjo ju lejon të merrni një pasqyrë, psikosomatike dhe energjike të personit me funksionin themelor për të normalizuar një ekuilibër shpesh të ndryshuar, për shkaqe të ndryshme, të tilla si ndotja e çdo lloji, stresi, mbingarkesë e toksinave (helmuese), e intolerances ushqimore , dietë e varfër, dhe mbi të gjitha zakonet e gabuara dhe të këqija të jetesës, që shoqëria jonë imponon mbi ne.

Naturopati do të veprojë:

 

  • Rikrijimin sintonie me model ciklik të stinëve me një marrëdhënie të duhur me ushqim, ujë, ajër, alternimet e tyre të punës / pushim, gjumë / zgjim, dritë / errësirë.
  • Duke favorizuar reduktimin e nivelit të stresit.
  • Duke sugjeruar korrigjimin themelor të sjelljes së përditshme në mënyrë që të përmirësojë marrëdhëniet me veten.
  • Duke përmirësuar funksionimin metabolik
  • Duke rekuperuar një marrëdhënie harmonike me trupin tuaj dhe me aktivitet fizik.

Këshilla ushqyese

Intoleranca ushqimore

 

Çdo shqetesim fizik dhe mendor mund t'i atribuohet mangësive ushqyese, të cilat rezultojnë në keqfunksionimin e makinerisë tepër të mrekullueshme që është trupi ynë.

 

Në natyrë nuk ka nje lloj ushqimi të vetëm, një ushqim universal, një "Manna", që plotëson nevojat komplekse ushqimore të organizmit të njeriut. Prandaj është e rëndësishme për të marrë shumëllojshmërinë më të gjerë të mundshme të ushqimeve, në mënyrë për të kompensuar apo integruar mangësitë ushqyese, të pashmangshme, të çdo ushqimi.

Përveç kësaj, marrja gjithmonë në mënyrë të përsëritur e të njëjtave ushqime ka të ngjarë të grumbullojë substanca të huaja, të tilla si konservantë ose ngjyrues ose aditivë të ndryshëm të cilat, në sasi të vogla, organizmi lehtë mund të neutralizoj dhe shkarkojë, por në sasi të mëdha, mund të dëmtojnë sistemin urinar, të jashtëqitjes, sekretimit dhe "hedhjen e mbeturinave" të organizmit.

 

Simptomat potencialisht të shkaktuara nga një intolerancë ushqimore janë aq të ndryshme dhe të përhapura sa pothuajse të gjithë njerëzit që vuajnë nga ndonjë çrregullim mund të besojnë se janë intolerantë për disa ushqime. Në fakt, simptomat mund të jenë të zorrëve, dermatologjike, neurologjike, të traktit urinar, muskuloskeletal apo frymëmarrjes.

 

 

Ushqyerja natyrore

 

Ushqyerja natyrore si një rregjim i jetës, përdorimi efektiv dhe të duhur e ushqimit ju lejon për të hetuar natyrën e ushqimit në përbërjen e tyre, se si ata janë të ngjashëm dhe se si ata funksionojnë në një trup të shëndetshëm "" (efekt të shëndetshëm).

Është një disiplinë komplekse sepse ajo duhet të marrë parasysh reagimet individuale për një ushqim të caktuar: "atë që është e mirë për një person mund të dëmtojë një tjetër": Ju keni për të zbuluar shkaqet e thella të sjelljeve fiziologjike të çdo personi për të njëjtin ushqim.

Ushqimi është thelbësor për zhvillimin psiko-fizik dhe shpirtëror.

 

 

Riekuilibri ushqimor

 

Ushqyerja ka kështu një ndikim të konsiderueshëm në organizëm dhe mekanizmat e ndjenjës dhe mendimit.

Mosbalancimi psiko-fizik ka të njëjtën rrënjë: zakonet e të ngrënit varfër, jetese të çrregullt, mungesa e ekuilibrit midis aktivitetit fizik, emocional dhe mendor.

 

 

Përdorimi I substancave natyrore

 

Konsulenti I Mirëqënies ofron, pra, këshilla të vlefshme për përdorimin e produkteve të bëra ekskluzivisht nga substanca natyrore, të tilla si: substanca integruese, vajra esenciale, esenca lulesh të Bach, të Australisë, bimeve dhe bimë, dhe oligo-derivatet.

 

 

Vitaminat

 

Vitaminat janë substanca organike kimikisht shumë të ndryshme nga njëra-tjetra dhe të papajisura me vetëm një vlerë energjike.

 

Ato janë ushqyes thelbësore, në kuptimin që meqënëse nuk mund të sintetizohen direkt nga trupi i njeriut (me disa përjashtime) duhet të futen nga jashtë me ushqim.

Vitaminat janë të ndara në të tretshme në ujë (vitamina të grupit B dhe vitamina të grupit C) dhe të tretshme në yndyrë (vitamina A, D, E, K).

 

Vitamina të tretshme në ujë transformohen në trup në formën e tyre fiziologjikisht aktive, e përbërë nga "Co-enzimat", të cilat përfaqësojnë bashkëfaktorë të shumë sistemeve enzimash.

Për ndihmën e tyre në aktivitetin enzimatik, vitaminat mund të konsiderohen si katalizatorë organikë, të aftë për të aktivizuar rrugët metabolike dhe ribalancimin e gjëndjes biologjike të qelizës.

Gjetjet e fundit shkencore, për më tepër, kanë nxjerrë në pah vetitë e disa vitaminave të grupit B (si B6, B9 dhe B12) për të ulur nivelet e homocisteinës në gjak, një substancë që rrjedh nga metabolizmi i metioninës dhe e cila është e implikuar në shumë sëmundje kardiovaskulare.

 

Për më tepër, është shumë i rëndësishëm roli i vitaminave antioksidante A, C dhe E në procesin e mbrojtjes së qelizës nga veprimet shkatërruese të radikaleve të lira dhe, si pasojë, në parandalimin e shumë sëmundjeve degjeneruese të lidhura me plakjen

 

 

Riekuilibri metabolik

 

Nëse nuk ka probleme fiziologjike të tilla si ndryshimet në funksionin e tiroides dhe sëmundjeve metabolike, shpesh metabolizmi bazik ndryshohet nga shkaqe të ndryshme të tilla si helmim (mbushje amalgami, droga etj), nga një regjim kronik i shprehive të këqija të të ngrënit, nga faktorë stresues që ndikojnë në ekuilibrin normal bio-kimik.

Duke hequr këto pengesa ne mund të rivendosim një funksion optimal të përgjithshëm metabolik.

 

Një ndryshim i rëndësishëm në ekuilibrin metabolik organiko - ushqyes do ndikojë në gjithë sistemin postural tonik.

Problemet që lidhen me zorrën e trashë, zorrën e hollë, por edhe të mëlçisë në marrëdhëniet të tipit neurovegjetativ, por edhe muskujve (ka korrelacione të veçanta organe - muskuj) do të bashkëveprojnë në mënyrë të konsiderueshme në sistemin tonik postural.

 

Simptoma

 

Mund të jenë: dhimbje koke dhe migrenë; dhimbje mesi te rëndësishme për raportin e zorrës së trashë me muskujt psoas; pubike, por edhe ndryshimet patologjike apo çrregullime funksionale indirekte si një dhimbje në gju ose vithe që mund të shkaktohen nga disimetri të legenit me variacione të ngarkesave biomekanike pikërisht për shkak të përkatësisë së zhvlerësuar dhënë në nivel qendror nga sistemi metabolik.

Studio Parisi Italia Srls Unipersonale

Zyrat Qëndrore

Studio Parisi - Zyra në Emiratet e Bashkuara Arabe, zyra Mjekësore - Al Rowais

Studio Parisi - Zyrat e Degëve jashtë vendit

Duke u hapur:

Via S. Allende , 31

50032 Borgo San Lorenzo (FI)

info@studioparisi.net

P.I.: 04331650236

Tel. +39 055/0763192

Hawai Tower

P.O. Box: 90180, Dubai - UAE

Mobile: +971 50 624 6050

otgulf@eim.ae

Sales & Marketing district

Director: Dr. George Masoud

1. Lugano (Svizzera)

2. Malindi (Kenya)

3. Bucarest ( Romania)

©  Studio Parisi Italia 2017-8 |  P.I. 04331650236

Informacione Legale

Mundesuar nga Albania Web Solutions